Calculator termopane ieftine

Un prim pas pentru a înţelege mai uşor de ce preţurile termopanelor sunt atât de diferite sau care sunt cele mai ieftine termopane este acela de a folosi un soft de tip calculator termopane. Poţi introduce în mod repetat mai multe date până îţi vei face singur o părere.

Dacă ţi-ai propus să îţi montezi termopane, ai constatat că există o diversitate prea mare de preţuri şi vrei să înţelegi de ce se întâmplă acest lucru, ai ajuns în locul potrivit. De asemenea, dacă eşti în căutarea unor termopane ieftine în Bucureşti sau în ţară, ai ajuns în locul potrivit pentru că vei înţelege mai uşor cum să le găseşti.

Un prim pas pentru a înţelege mai uşor de ce preţurile termopanelor sunt atât de diferite sau care sunt cele mai ieftine termopane este acela de a folosi un soft de tip calculator termopane. Poţi introduce în mod repetat mai multe date până îţi vei face singur o părere.

Un al doilea pas ar fi acela de a lua pe rând fiecare componentă a unui termopan pentru a vedea cum contribuie aceasta la modificarea preţului unui termopan în ansamblul lui.

Un termopan este compus din profile PVC, geamuri şi feronerie, la care se mai pot adăuga opţional alte componente cum ar fi plasele pentru ţânţari, rulouri exterioare sau jaluzelele.

Profilele PVC au un impact semnificativ asupra preţului termopanelor. Cele mai ieftine sunt cele cu trei camere, cu o armătură de aproximativ un milimetru şi cu o grosime a peretului de circa trei milimetri. În partea opusă, profilele scumpe pot avea şapte camere, o armătură de aproximativ 3 milimetri şi o grosime a peretului de 7 milimetri.

Culoarea profilelor, deşi nu aduce decât un aport vizual, poate creşte preţul profilelor cu până la 30%. Din punct de vedere al culorii, cele mai ieftine termopane sunt cele albe.

Geamurile contribuie şi ele modificarea preţului termopanelor. Cele mai ieftine termopane sunt cele care au geamuri compuse din două foi de sticlă, fără gaz inert între acestea. La polul opus, cele mai scumpe au gaz inert, de regulă argon, între foile de sticlă, care la rândul lor pot fi tratate suplimentar sau pot ajunge la un număr de trei.

Geamurile cu trei foi de sticlă mai sunt cunoscute şi sub denumirea de geamuri tripan. Acestea nu izoleaza neapărat mai bine decât cele cu două foi însă oferă o protecţie fonică şi împotriva efectelor nocive ale soarelui mult mai bună.

Feroneria sau sistemul de închidere-deschidere este componenta care de regulă contribuie cel mai puţin la modificarea preţului termopanelor însă este extrem de importantă. În cele mai multe cazuri atunci când se fărâmă un termopan este nevoie de reparaţii la feronerie. Dacă alegi o feronerie ieftină trebuie să te aştepţi ca în câţiva ani să ai nevoie de reparaţii la termopane.

Un aspect foarte important atunci când urmăreşti să cumperi termopane ieftine este să ştii ce tip de fereastră îţi doreşti. Aici trebuie să urmăreşti numărul de canaturi (cunoscute în termeni populari ca geamuri) şi modul de deschidere.

Cu cât numărul de canaturi este mai mare, cu atât şi preţul termopanelor poate creşte.

După modul de deschidere poţi alege între ferestre fixe, ferestre cu deschidere pe orizontală şi ferestre cu deschidere atât pe verticală cât şi pe orizontală. Acestea sunt enumerate în ordinea costurilor.

Trăgând linie, cele mai ieftine termopane par a fi cele cu profile cu trei camere şi geamuri cu două foi de sticlă, fără gaz inert. Nu uita însă de softul de tip calculator termopane care te poate ajuta mult mai mult în configurarea celor mai ieftine termopane pentru locuinţa ta.

Calculator preturi rulouri exterioare

Din start, trebuie spus ca rulourile exterioare suprapuse sunt mai scumpe decat cele aplicate datorita complexitatii sporite a montajului dar si gradul de izolare termica, fonica etc. oferit de acestea este superior. In vreme ce un set de  rulouri exterioare suprapuse nu poate fi insa instalae decat daca ferestrele nu au fost inca montate, rulourile exterioare aplicate prezinta o mare flexibilitate la montaj putand fi instalate direct pe tamplaria deja existenta (tamplarie PVC, aluminiu, lemn etc.) si de aceea sunt si cele mai cautate.

Pe de alta parte, nu trebuie neglijat discountul acordat de producator in functie de dimensiunile ruloului; cu cat sunt mai mari, cu atat pretul pe mp este mai mic iar discountul acordat va fi mai mare si dimpotriva, cu cat dimensiunile ruloului sunt mai reduse, cu atat pretul pe mp este mai mare iar discountul acordat va fi mai mic. Iata mai jos cateva exemple de calcul, pentru a va putea face o idee asupra modificarii pretului in functie de tipul de rulou ales si de dimensiunile ferestrei precum si in functie de celelalte optiuni disponibile (cu sau fara plasa antiinsecte, culoare, sistem de actionare, sistem de blocare antiefractie etc.)

Rulou exterior aluminiu APLICAT [l×h] = 1200×1600

Pret cu TVA inclus

Culoare

Alb

stejar auriu / mahon / nuc

Model: Standard

Caseta: 137 mm
Sistem de actionare: snur
Sistem de blocare: fara

110.00

125.00

Model: Cu plasa antiinsecte incorporata

Caseta: 165 mm
Sistem de actionare: snur
Sistem de blocare: fara

164.00

207.00

Rulou exterior aluminiu SUPRAPUS [l×h] = 1200×1600

Pret cu TVA inclus *

Culoare

Alb

stejar auriu / mahon / nuc

Model: Standard

Caseta: 170 mm
Sistem de actionare: panglica
Sistem de blocare: fara

153.47

238.80

Model: Cu plasa antiinsecte incorporata

Caseta: 170 mm
Sistem de actionare: panglica
Sistem de blocare: fara

201.94

238.80

La preturile de mai sus trebuie adaugat costul transportului si montajului (cca. 20 €).

De asemenea, orice alte optiuni selectate va vor costa suplimentar. Pentru actionarea manuala cu arc veti mai plati cca. 30€, pentru o actionare electrica cu motor si intrerupator cca. 80€, in schimb, pentru o actionare moderna cu motor, centrala si telecomanda fara fir veti scoate din buzunar inca cca 150€. Daca securizarea rulourilor este importanta atunci va trebui sa optati si pentru un sistem de blocare antiefractie cu preturi in jur de 30€ (zavor cu blocare automata, broasca cu cheie pentru lamela inferioara, bolturi automate, sistem antiefractie actionat cu motor).

Calculator preturi termopane

La termopanele Rehau, regasim o paleta larga de usi si ferestre termopan, cu un design profesional, dat atat de forma cat si de colorit astfel ca, pentru infrumusetarea aspectului locuintei noastre, putem opta pentru o multitudine de modele reprezentand atat usi cat si ferestre termopan: simple, duble, combinate; in culori atractive – alb, stejar-auriu, stejar-inchis, stejar-deschis sau mahon si geamuri mate, reflexive, nisip sau clar float.

La termopanele Rehau, regasim o paleta larga de usi si ferestre termopan, cu un design profesional, dat atat de forma cat si de colorit astfel ca, pentru infrumusetarea aspectului locuintei noastre, putem opta pentru o multitudine de modele reprezentand atat usi cat si ferestre termopan: simple, duble, combinate; in culori atractive – alb, stejar-auriu, stejar-inchis, stejar-deschis sau mahon si geamuri mate, reflexive, nisip sau clar float.

Toate aceste caracteristici la care se adauga numarul de camere ﴾3, 5, 6﴿, sistemul de inchidere, dimensiunile dar si materialul din care se realizeaza tamplaria termopan ﴾pvc, lemn stratificat sau aluminiu﴿ genereaza preturile termopanelor.

De mentionat ca, pentru comenzi particularizate, in sensul ca ne dorim o anumita culoare, spre exemplu negru, ce nu face parte din oferta Rehau, vom suporta costuri suplimentare cu pana la 30% mai mult. Insa, in general, daca nuanta se regaseste in coloristica standard si nu iesim din tipar cu foarte multe cerinte speciale, pentru geamuri termopan fixe vom plati cca. 19 euro/mp.

Sistemul de calcul preturi termopane este foarte simplu, folosind calculatorul virtual pus la dispozitie de constructor pe pagina sa web. Spre exemplu, daca ne-am decis pentru un model de fereastra cu 3 deschideri ﴾1 fixa+2 simple﴿, avand latimea de 1100 mm si inaltimea de 1500 mm, 3 camere si o culoare aflata in oferta ﴾stejar-auriu﴿, vom avea de achitat pentru o bucata, suma de 231,64 EURO ﴾fara TVA﴿ sau 219,74 euro, cu reducere de 6% pentru comenzi mari.

Tamplaria Rehau poate fi achizitionata si in rate indiferent ca optam pentru 3 sau 6 camere, din aluminiu sau lemn stratificat. Constructorul recomanda insa tamplaria pvc datorita intretinerii usoare dar si datorita preturilor accesibile, cu specificatia ca, pentru montaj, se negociaza la momentul achizitionarii deoarece separat ne va costa mai mult.

Facand un top al preferintelor, am afla ca romanii prefera calitatea germana. Daca luam in calcul si preturile avantajoase putem intelege rationamentul celor ce cumpara de la Rehau.

Rulouri exterioare

Aplicarea unor rulouri exterioare sau jaluzele pentru ferestre constituie o investitie foarte buna in confortul si siguranta casei sau apartamentului dumneavoastra. Din punct de vedere al montajului, ele pot fi de doua feluri:

Aplicate – montate pe tamplaria deja existenta din PVC, aluminiu sau lemn si au caseta aplicata la exterior;

Suprapuse – caseta se monteaza deasupra ferestrei inca din faza de constructie a locuintei, incastrat in tencuiala. Daca va aflati in aceasta situatie, inca din faza de proiect, se recomanda ca la inaltimea spatiului vitrat sa se prevada o cota suplimentara de cca. 210 mm aferenta casetei. Avantajul acestei solutii este atat estetica deosebita obtinuta prin mascarea casetei cat si posibilitatea depanarii mai usoare a mecanismului prin accesul la caseta din interiorul locuintei.

Beneficiile unui astfel de sistem sunt multiple:

Umbra vara

In zilele de vara toride, jaluzelele exterioare vor reflecta razele solare creand in incaperi umbra mult dorita, un mediu ambiant racoros si placut iar aparatul de aer conditionat, daca va mai fi necesara pornirea lui, va functiona mult mai eficient.

Scut termic iarna

Pe timp de iarna, jaluzelele exterioare vor crea un paravan impotriva ninsorii, gerului si viscolului transformandu-se intr-un veritabil izolator termic. Daca, in plus, ferestrele incaperilor sunt prevazute cu geamuri termopan, economia de energie termica ce se realizeaza prin montarea unui sistem de rulouri exterioare poate ajunge pana la 40%.

Bariera antiinsecte

Daca veti opta pentru modelele prevazute cu plasa antiinsecte integrata veti putea in sfarsit spune adio mustelor, fluturilor de noapte si mai ales nesuferitilor de tantari.

Protectie antipraf si intemperii

In orice anotimp, jaluzelele exterioare pot fi utilizate pentru a proteja ferestrele si tamplaria de actiunea daunatoare a factorilor climatici, razelor solare si a prafului.

Estetica deosebita si intimitate

Rulourile de jaluzele exterioare dau o nota de eleganta casei si pot fi comandate intr-o paleta larga de culori, fie ele standard ori din paletarul RAL. In plus, nu va trebui sa va mai faceti griji ca va spioneaza vreun vecin curios fix atunci cand va doriti mai multa intimitate.

Scut antiefractie

Toate rulourile sunt actionate din interior asa incat, odata coborate, nu vor putea fi ridicate din afara de catre vreun intrus. Pentru si mai multa siguranta, unele modele sunt prevazute cu accesorii de siguranta suplimentare care zadarnicesc orice tentativa de ridicare fortata a jaluzelelor de la exterior. Astfel, mai ales in cazul locuintelor aflate la parter, jaluzelele exterioare se vor dovedi un foarte bun paznic, statisticile aratand ca riscul de efractie in cazul utilizarii unui astfel de sistem scade cu pana la 98%.

Izolare fonica

Pe langa toate celelalte beneficii ale rulourilor exterioare, nu-l putem neglija pe cel al izolarii fonice ce se realizeaza prin montarea unui astfel de sistem. In functie de calitatea materialelor si a montajului, reducerea zgomotului exterior poate ajunge pana la 10%.

Control iluminare

Prea mult soare sau dimpotriva, e innorat afara ? Coborati sau ridicati jaluzelele exterioare pentru a regla iluminarea in incapere dupa propriul plac.

Caracteristici tehnice

Sistemele de rulouri pot fi fabricate din aluminiu sau din PVC. Spre deosebire de jaluzelele exterioare din PVC, cele din aluminiu au lamelele prevazute la interior cu insertie de spuma poliuretanica si prin aceasta ele constituie o optiune calitativ superioara din punct de vedere al izolarii termice si fonice.

Rulourile de jaluzele pot fi actionate in doua moduri: electric sau manual.
Actionarea manuala este folosita atat la rulourile din aluminiu cat si la cele din PVC si in mod standard se face cu panglica sau cu snur putand fi folosita pentru rulouri cu suprafata de pana la 2,5 mp. Pentru rulouri cu o suprafata mai mare, se utilizeaza actionarea cu arc, vinci sau manivela.

Actionarea electrica se realizeaza cu motor si telecomanda sau intrerupator. Pentru actionarea cu intrerupator exista trei optiuni: aplicate, ingropate sau cu cheie. De asemenea, pentru actionarea electrica se recomanda si instalarea unui sistem de actionare manual cu manivela pentru cazuri de urgenta (in cazul unei pene de curent).

Termopane Rehau

Majoritatea dintre noi am trait in case sau in blocuri de locuinte vechi, cu tamplarie clasica din lemn. Stim ce inseamna curatenia in pragul sarbatorilor, cu vopsitul tocariei si curatarea ulterioara a geamurilor de resturile de vopsea. Si mai stim ca, in case nu era intotdeauna foarte cald iar la fiecare trepidatie a pamantului, ramele geamurilor si tocurile usilor se mai strambau putin, se mai umflau putin sau efectiv crapau. Si ne mai intrebam de ce a prins atat de bine moda geamurilor termopan?

Aparuta pe piata romaneasca prin anii 2000, tamplaria pvc a devenit parte esentiala a oricarei constructii, fie ca este vorba de apartamente, de vile particulare sau de constructii publice. Insa preferinta pentru ferestre termopan respectiv pentru usi termopan si in general pentru tot ceea ce tine de tamplarie, nu are doar ratiuni estetice. Preturile de achizitie care includ de regula si montajul sunt din ce in ce mai accesibile astfel ca un roman din 10, apeleaza la aceasta solutie.

In aceeasi ordine de idei, am fi tentati sa spunem si ca multitudinea de firme care oferteaza piata in prezent, a condus la o echilibrare a raportului calitate-pret. Si ceea ce pana de curand parea o extravaganta, a devenit o posibilitate reala si pentru un segment de populatie nu foarte favorizat din punct de vedere financiar.

Si totusi, specialistii au o alta viziune fata de explozia de firme care comercializeaza la preturi ce par la indemana, ferestre sau usi termopan si in general orice fel de tamplarie pvc, utilizata la constructia sau amenajarea cladirilor. Astfel, motivatia care sta la baza alegerii termopanelor atunci cand construim sau cand renovam o locuinta, nu ar trebui sa fie de natura financiara, deoarece pretul este in stransa legatura cu calitatea.

Factorii care trebuie luati in considerare se refera exclusiv la proprietatile de izolare termica si fonica si nu in ultimul rand la montaj, motiv pentru care cei ce isi doresc o tamplarie rezistenta in fata intemperiilor, pentru o perioada indelungata, aleg termopane Rehau.

Inainte de a face lobby tamplariei germane¸ iata cateva detalii despre ceea ce inseamna “pvc”. Este un material descoperit acum mai bine de 100 de ani, de catre un chimist, bineinteles de nationalitate germana. Caracteristicile testate de-a lungul timpului, il recomanda pentru durabilitatea sa, astfel incat, in prezent, este utilizat intens, la scara industriala. Rezistenta la factorii de mediu, rezistenta la uzura fizica, intretinerea usoara, izolarea termica si fonica si nu in ultimul rand, pretul de achizitie simtitor mai mic comparativ cu al altor tipuri de materiale ﴾aluminiu sau lemn stratificat﴿ reprezinta doar cateva dintre proprietatile care-l fac atat de popular.

Diferenta dintre un termopan “no name” si termopanele Rehau este data de calitatea sticlei – practic, termopanul propriu zis, realizat prin imbinarea ermetica a doua sau trei sticle intre care se introduce un material extrem de eficient in absorbtia umezelii ﴾denumit sita moleculara﴿, un mastic necesar pentru protectia impotriva prafului si un gaz inert ce are de asemenea, un rol izolator.

Astfel, pentru a eficientiza protectia termica/fonica de care vom beneficia in urma montarii de tamplarie pvc Rehau trebuie sa stim ca, constructorii germani folosesc geam termopan de 24 mm respectiv 32 mm, compartimentarea camerelor facandu-se astfel: prima sticla are 4 mm, urmeaza golul de aer de 16 mm si in final cea de-a doua sticla, tot de 4 mm. In golul de aer se introduce de regula argon, cu rolul de a stopa poluarea fonica.

De asemenea, tipurile de geam termopan recomandate de specialistii Rehau atat pentru ferestre cat si pentru usi termopan sunt clar float, Low-e ﴾cu emisivitate redusa astfel ca in perioadele reci, vom fi feriti de frig﴿, nisip, reflexiv, mat etc.

In speranta ca v-am adus cateva lamuriri, menite sa va indrume atunci cand va alegeti firma de la care achizitionati tamplaria pvc, iata si cateva detalii despre preturi termopan.