Calculator termopane ieftine

Dacă ţi-ai propus să îţi montezi termopane, ai constatat că există o diversitate prea mare de preţuri şi vrei să înţelegi de ce se întâmplă acest lucru, ai ajuns în locul potrivit. De asemenea, dacă eşti în căutarea unor termopane ieftine în Bucureşti sau în ţară, ai ajuns în locul potrivit pentru că vei înţelege mai uşor cum să le găseşti.

Un prim pas pentru a înţelege mai uşor de ce preţurile termopanelor sunt atât de diferite sau care sunt cele mai ieftine termopane este acela de a folosi un soft de tip calculator termopane. Poţi introduce în mod repetat mai multe date până îţi vei face singur o părere.

Un al doilea pas ar fi acela de a lua pe rând fiecare componentă a unui termopan pentru a vedea cum contribuie aceasta la modificarea preţului unui termopan în ansamblul lui.

Un termopan este compus din profile PVC, geamuri şi feronerie, la care se mai pot adăuga opţional alte componente cum ar fi plasele pentru ţânţari, rulouri exterioare sau jaluzelele.

Profilele PVC au un impact semnificativ asupra preţului termopanelor. Cele mai ieftine sunt cele cu trei camere, cu o armătură de aproximativ un milimetru şi cu o grosime a peretului de circa trei milimetri. În partea opusă, profilele scumpe pot avea şapte camere, o armătură de aproximativ 3 milimetri şi o grosime a peretului de 7 milimetri.

Culoarea profilelor, deşi nu aduce decât un aport vizual, poate creşte preţul profilelor cu până la 30%. Din punct de vedere al culorii, cele mai ieftine termopane sunt cele albe.

Geamurile contribuie şi ele modificarea preţului termopanelor. Cele mai ieftine termopane sunt cele care au geamuri compuse din două foi de sticlă, fără gaz inert între acestea. La polul opus, cele mai scumpe au gaz inert, de regulă argon, între foile de sticlă, care la rândul lor pot fi tratate suplimentar sau pot ajunge la un număr de trei.

Geamurile cu trei foi de sticlă mai sunt cunoscute şi sub denumirea de geamuri tripan. Acestea nu izoleaza neapărat mai bine decât cele cu două foi însă oferă o protecţie fonică şi împotriva efectelor nocive ale soarelui mult mai bună.

Feroneria sau sistemul de închidere-deschidere este componenta care de regulă contribuie cel mai puţin la modificarea preţului termopanelor însă este extrem de importantă. În cele mai multe cazuri atunci când se fărâmă un termopan este nevoie de reparaţii la feronerie. Dacă alegi o feronerie ieftină trebuie să te aştepţi ca în câţiva ani să ai nevoie de reparaţii la termopane.

Un aspect foarte important atunci când urmăreşti să cumperi termopane ieftine este să ştii ce tip de fereastră îţi doreşti. Aici trebuie să urmăreşti numărul de canaturi (cunoscute în termeni populari ca geamuri) şi modul de deschidere.

Cu cât numărul de canaturi este mai mare, cu atât şi preţul termopanelor poate creşte.

După modul de deschidere poţi alege între ferestre fixe, ferestre cu deschidere pe orizontală şi ferestre cu deschidere atât pe verticală cât şi pe orizontală. Acestea sunt enumerate în ordinea costurilor.

Trăgând linie, cele mai ieftine termopane par a fi cele cu profile cu trei camere şi geamuri cu două foi de sticlă, fără gaz inert. Nu uita însă de softul de tip calculator termopane care te poate ajuta mult mai mult în configurarea celor mai ieftine termopane pentru locuinţa ta.