Termopane Rehau

Majoritatea dintre noi am trait in case sau in blocuri de locuinte vechi, cu tamplarie clasica din lemn. Stim ce inseamna curatenia in pragul sarbatorilor, cu vopsitul tocariei si curatarea ulterioara a geamurilor de resturile de vopsea. Si mai stim ca, in case nu era intotdeauna foarte cald iar la fiecare trepidatie a pamantului, ramele geamurilor si tocurile usilor se mai strambau putin, se mai umflau putin sau efectiv crapau. Si ne mai intrebam de ce a prins atat de bine moda geamurilor termopan?

Aparuta pe piata romaneasca prin anii 2000, tamplaria pvc a devenit parte esentiala a oricarei constructii, fie ca este vorba de apartamente, de vile particulare sau de constructii publice. Insa preferinta pentru ferestre termopan respectiv pentru usi termopan si in general pentru tot ceea ce tine de tamplarie, nu are doar ratiuni estetice. Preturile de achizitie care includ de regula si montajul sunt din ce in ce mai accesibile astfel ca un roman din 10, apeleaza la aceasta solutie.

In aceeasi ordine de idei, am fi tentati sa spunem si ca multitudinea de firme care oferteaza piata in prezent, a condus la o echilibrare a raportului calitate-pret. Si ceea ce pana de curand parea o extravaganta, a devenit o posibilitate reala si pentru un segment de populatie nu foarte favorizat din punct de vedere financiar.

Si totusi, specialistii au o alta viziune fata de explozia de firme care comercializeaza la preturi ce par la indemana, ferestre sau usi termopan si in general orice fel de tamplarie pvc, utilizata la constructia sau amenajarea cladirilor. Astfel, motivatia care sta la baza alegerii termopanelor atunci cand construim sau cand renovam o locuinta, nu ar trebui sa fie de natura financiara, deoarece pretul este in stransa legatura cu calitatea.

Factorii care trebuie luati in considerare se refera exclusiv la proprietatile de izolare termica si fonica si nu in ultimul rand la montaj, motiv pentru care cei ce isi doresc o tamplarie rezistenta in fata intemperiilor, pentru o perioada indelungata, aleg termopane Rehau.

Inainte de a face lobby tamplariei germane¸ iata cateva detalii despre ceea ce inseamna “pvc”. Este un material descoperit acum mai bine de 100 de ani, de catre un chimist, bineinteles de nationalitate germana. Caracteristicile testate de-a lungul timpului, il recomanda pentru durabilitatea sa, astfel incat, in prezent, este utilizat intens, la scara industriala. Rezistenta la factorii de mediu, rezistenta la uzura fizica, intretinerea usoara, izolarea termica si fonica si nu in ultimul rand, pretul de achizitie simtitor mai mic comparativ cu al altor tipuri de materiale ﴾aluminiu sau lemn stratificat﴿ reprezinta doar cateva dintre proprietatile care-l fac atat de popular.

Diferenta dintre un termopan “no name” si termopanele Rehau este data de calitatea sticlei – practic, termopanul propriu zis, realizat prin imbinarea ermetica a doua sau trei sticle intre care se introduce un material extrem de eficient in absorbtia umezelii ﴾denumit sita moleculara﴿, un mastic necesar pentru protectia impotriva prafului si un gaz inert ce are de asemenea, un rol izolator.

Astfel, pentru a eficientiza protectia termica/fonica de care vom beneficia in urma montarii de tamplarie pvc Rehau trebuie sa stim ca, constructorii germani folosesc geam termopan de 24 mm respectiv 32 mm, compartimentarea camerelor facandu-se astfel: prima sticla are 4 mm, urmeaza golul de aer de 16 mm si in final cea de-a doua sticla, tot de 4 mm. In golul de aer se introduce de regula argon, cu rolul de a stopa poluarea fonica.

De asemenea, tipurile de geam termopan recomandate de specialistii Rehau atat pentru ferestre cat si pentru usi termopan sunt clar float, Low-e ﴾cu emisivitate redusa astfel ca in perioadele reci, vom fi feriti de frig﴿, nisip, reflexiv, mat etc.

In speranta ca v-am adus cateva lamuriri, menite sa va indrume atunci cand va alegeti firma de la care achizitionati tamplaria pvc, iata si cateva detalii despre preturi termopan.